Associació de Comerciants

Menu

Filter

Social

Lluís Mangrané, passió pels cabells

MANGRANE_MIRALL

Al Lluís Mangrané tallar cabells li ve de família. El seu pare havia estat un important perruquer d’homes barceloní que havia regentat diversos salons. Va ser el mirall perfecte per en Lluís, que a aquest aprenentatge pràcticament hereditari ha afegit el seu toc personal i la seva passió per l’ofici.

El Lluís és el propietari de Lluís Mangrané, estilista perruquer, a la cantonada dels carrers Manila i Doctor Ferran, i un autèntic referent del barri quant a estètica femenina. “Treballem amb dones i homes, però el públic és bàsicament femení”, explica aquest treballador incansable que fa uns anys va decidir obrir el seu propi local després d’una fructífera experiència amb un altre soci. “Crec que he fet una mica el que haurien de fer tots els perruquers, treballar a diferents llocs, fer un recorregut per agafar experiència”, diu.

Etapa amb Carles Oliveras

La seva experiència més important, i una de les més llargues, va ser amb el Carles Oliveras, propietari d’un saló al Carrer Mandri. Després d’aquesta etapa, on confessa haver après molt, el 2007 va fer una etapa de transició treballant a la localitat on resideix, Sitges, en una perruqueria regentada per francesos.

Finalment, el 2009 va obrir el seu propi espai de nou a Barcelona i va triar Pedralbes. “Vaig trobar aquest espai petitet que em va agradar i vaig considerar que el meu client natural és d’aquesta zona perquè valora la perruqueria d’una forma especial”, afirma. En una perruqueria la fidelitat dels clients és fonamental. I el Lluís l’ha aconseguida. Li venen clients de Sitges, també de la seva etapa anterior al carrer  Mandri i ha fet la seva pròpia base de clients al barri.

El 90% de clients són dones i el 10% restant homes. “Això no vol dir que no m’agradi treballar amb homes, per tradició ho tinc molt arrelat perquè el meu pare havia treballat perruqueria masculina, però al final els clients es reparteixen així”, argumenta.

Experts en treballs tècnics

La perruqueria del Lluís Mangrané és coneguda pels treballs tècnics, sobretot amb els colors. Treballen molt les metxes, reflexes i sempre ho fem amb la filosofia de respecte al cabell, de mantenir la seva qualitat. “No volem ser agressius amb el cabell sinó potenciar-ne la seva naturalitat”, defensa.

A diferència dels salons industrials, a la perruqueria de Mangrané rarament hi ha més d’un client a l’hora, com a molt coincideixen un parell. Els agrada treballar de forma artesanal, oferint tracte personalitzat i en una jornada ideal treballen amb 5 clients com a màxim.

Col·laboració amb Xesca Melenchón

També es diferencien de moltes perruqueries en el fet que tanquen els dissabtes. Obren de dilluns a divendres de 10 a 19 ininterrompudament. A més, han creat sinergies amb el centre de bellesa unisex de la Xesca Melenchón, obert al barri fa pocs mesos. Han dissenyat la manera d’oferir serveis als clients en els dos espais.

L’equip el formen el Lluís i la Tshering, especialista en tractament capil·lars, i manicura. De moment el Lluís no vol parlar de gaires plans de futur. “Només demano venir content i il·lusionat cada dia, amb això em conformo”, conclou.

Lluis Mangrané, C/Manila, 39. Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 19h.

One thought on “Lluís Mangrané, passió pels cabells”

  1. Jodi
     ·  Responder

    Thought it won’ludt to give it a shot. I was right.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*