Associació de Comerciants

Menu

Filter

Social

Sasco esports, la botiga dels professionals de l’esport

la foto

Si hom ha de comprar material esportiu no cal que es traslladi fora del barri. Al carrer Doctor Ferran 4-6 trobarà Sasco Esports, una de les botigues especialitzades en material esportiu més importants de Barcelona. A Sasco són especialistes en esquí, pàdel, tennis i ciclisme encara que també venen material de running. No només tenen les marques més prestigioses sinó que ofereixen el millor consell i aquest és probablement el seu tret distintiu.

Sasco va començar com moltes altres botigues: a partir de la passió per l’esport dels seus fundadors. Al capdavant de la botiga hi ha els dos propietaris: Victor Salinas i el Luis Escota i en total hi treballen 5 persones entre personal fix i eventual. Van obrir ara fa 10 anys, l’abril del 2003.

Van arribar al barri perquè coneixien el propietari del local, que suma uns 400 metres quadrats i en aquell moment estava completament buit, amb tot per fer. Sabien que no era una zona comercial, però igualment van apostar-hi i d’aquí no es pensen moure.

En Victor Salinas ho té clar quan ha d’explicar perquè va obrir una botiga d’esports. “Jo m’he dedicat a l’esport tota la vida: he corregut en bici de manera pràcticament professional i he guanyat campionats, he fet molt d’esquí, l’esport sempre m’ha pirrat…”, explica.

La darrera incorporació a la botiga han estat les bicicletes. Els clientes trobaran les principals marques clàssiques com GT però també marques noves i revolucionàries, com IBIS. A banda de bicis i complements, a Sasco tenen taller de reparació de bicis i taller d’esquí, que porta el mateix Victor. Encara que també disposen d’un taller de tenis. Pel camí va quedar un esport pel qual havien apostat però les condicions econòmiques van fer que abandonessin: el golf.

La pràctica de l’esport ha evolucionat molt en aquests anys. “Jo recordo que quan era jove anava sempre a esquiar als Alps, era més barat que fer-ho aquí”, rememora Salinas. El copropietari també reconeix que ara hi ha més gent que practica l’esport a nivell global però que per les condicions econòmiques la compra de material tècnic i les federacions a clubs han baixat molt. “Han aparegut molts corredors, però el tenis, l’esquí, i el golf en particular, han caigut molt”, explica Salinas.

Sasco no veu en les grans superfícies una amenaça. “Nosaltres oferim material molt tècnic que no trobaràs en grans centres de venda de material esportiu, i també consell expert”. La realitat ho demostra, un client entra a la botiga demanant una protector per a la seva pala de pàdel que, segons afirma, “l’ha motivat a venir a Sasco des de Sabadell”.

Entre els clients hi ha molts semiprofessionals i la majoria estan molt introduïts en els esports que toca Sasco. La proporció de gent del barri que hi compra és d’un 15% aproximadament. La botiga disposa de web i blog però es dona a conèixer principalment pel bocaorella. “Al barri ens ha costat fidelitzar”, explica Salinas, “perquè al principi no ens van posar fàcil les campanyes de publicitat a les porteries i  a dia d’avui encara molta gent del barri que ve per primer cop ens pregunta quan hem obert.”

Els temps que corren no són fàcils per a cap negoci. Salinas reconeix que l’any passat va ser el pitjor a nivell de facturació de la història de la botiga però ells volen continuar. “Et passes 10 mesos patint i dos gaudint, t’ho jugues tot en 2 mesos i depens de l’economia, de la climatologia, de l’estat d’ànim de la gent i del teu encert en la compra de material…”.

Amb tot, però, són optimistes. Els apassiona el que fan i esperaran temps millors.

Sasco Esports (equipament i material esportiu)                                                              Doctor Ferran, 4-6                                                                                                                 tel. 93.204.61.20                                                                                                                       sasco@sascoesports.com                                                                                                 www.sascoesports.com

 

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*