Associació de Comerciants

Menu

Filter

Social

Jornada de portes obertes als Pavellons Güell

Aquest divendres 10 de juny de 10 a 15:30 h us convidem a participar en la jornada de portes obertes als Pavellons Güell! Si encara no coneixes aquest espai ubicat a l’Avinguda de Pedralbes, 7,  no deixis passar aquesta oportunitat!

El dia 10 de juny és l’aniversari de la mort d’Antoni Gaudí (l’any 1926) i ha estat declarat Dia Mundial del Modernisme. Casualment, també fou el dia de la mort (el 1902) del poeta nacional Mossèn Cinto Verdaguer, estretament lligat a l’obra que Gaudí va fer a l’entrada principal de l’antiga finca dels Güell, la primera obra de l’arquitecte a Barcelona.

Per això, als Pavellons Güell celebrem doblement aquest dia especial!

Vine a visitar els Pavellons Güell el dia 10 i descobreix el lligam entre Gaudí i Verdaguer!

A més, si ens visites el dia 10, tindràs un regal gaudinià de la Ruta del Modernisme de Barcelona!
El 1883, Eusebi Güell va voler ampliar la immensa finca que el seu pare havia comprat alguns anys enrere a la zona de Pedralbes i Gaudí es va encarregar a una part de les obres de reforma (1884-1887) que van ser dirigides per Joan Martorell. Gaudí va projectar el jardí i els pavellons d’entrada a la finca pel camí (avui el passeig Manuel Girona) que venia de la carretera de Sarrià. A finals del segle XIX, a la finca hi havia la casa d’estiueig dels Güell i terres de conreu que els Güell explotaven. Les antigues cavallerisses, el picador i el que era la casa del conserge formen part del patrimoni de la Universitat de Barcelona, que el 2014 va cedir l’espai a l’Institut del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona fins el 2024, amb l’objectiu d’obrir-lo al públic i de procedir a la seva restauració. www.rutamodernisme.com

 

Gaudí

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*