Associació de Comerciants

Menu

Filter

Social

La Forneria, tres dècades servint pa de qualitat a Capità Arenas

foto forneria

Despatxant el pa un dimecres al vespre

La ronda d’entrevistes amb tots els comerços associats que inicia amb aquest post l’Associació de Comerciants el Mirall de Pedralbes s’estrena amb un dels comerços més veterans de l’Associació: La Forneria del Carrer Capità Arenas.

Aquest establiment va obrir com a tal el 1983, de la mà del Josep González, un apassionat del món del pa. González es va fer amb el traspàs d’un forn actiu des de la construcció de l’edifici, a la postguerra.

“En aquella època”, explica, “els formats eren molt diferents, es reservava molt d’espai per a la producció i molt poc per a la venda al públic”. El que va començar sent un forn de venda de pa és avui una cadena consolidada amb 9 establiments repartits per tot el districte de Les Corts on es ven pa i altres productes derivats, es pot prendre un cafè i es poden encarregar càterings. I tot amb una consigna: la qualitat i l’amor al pa ben fet.

La Forneria ha vist des de la seva inauguració fins a quatre reformes en les quals l’espai destinat al públic anava guanyant metres mentre els perdia la zona de producció. Avui, on antigament s’havia ubicat el menjador dels propietaris de l’antic forn, se serveixen les comandes mentre que a la zona que ocupava l’obrador hi ha disposades les taules de la cafeteria. La darrera reforma on es va estrenar una línia de disseny i colors molt característica, és de fa tres anys.

En Pau González i la Esperança Fernández

Amb els anys han canviat els clients, però també els hàbits de compra del pa. “Abans” rememora González “la gent venia a comprar, pa se l’enduia a casa i feia entrepans o el consumia amb els àpats, avui la gent menja més fóra de casa i per aquest motiu també preparem molts productes per menjar aquí i potenciem molt el tema de la degustació en el forn”.

La Forneria té clients de tota la vida, en un barri que González defineix com a molt estable. Hi ha, però, dos tipus de clients. Els que van entre setmana, molts dels quals procedeixen de les oficines del voltant, de l’àrea residencial i de l’Hotel Husa Capità Arenas, i aquells de cap de setmana, que esmorzen a la forneria perquè visiten una església veïna. El fill de González, en Pau, també recorda que durant anys van tenir una clienta il·lustre, la Infanta Cristina, que vivia molt a prop de la Forneria i que també han passat diversos futbolistes i personatges famosos vinculats al barri.

La Forneria té molt cura del seu producte i des de fa uns anys intenten treballar amb farines de proximitat perquè posen la qualitat per sobre de tot. El seu producte estrella és la barra de la Forneria que s’elabora amb un procés de fermentació molt més lent que la resta de pa. “La gent la demana moltíssim”, afirmen pare i fill.

Des de fa poc temps, la Forneria s’ha especialitzat en càterings per tot tipus d’esdeveniments i allò que va començar com un extra porta ja l’edició de tres catàlegs i continua creixent.  La seva generositat es demostra cada cop que s’organitza un esdeveniment de l’Associació o al Barri. A les darreres festes del barri, a l’octubre, van repartir centenars de quilos de coca gratuïta per als nens i a la passada edició de l’Intenz Shopping Night de Diagonal van proveir del càtering la parada de l’Associació a Diagonal.

Ja ho sabeu, si us ve de gust pa de qualitat i un bon cafè, a La Forneria!

La Forneria

Capità Arenas, 13

Horaris: 6.30-21h

Tel. 93 203 65 80

catering@laforneria.cat